Koulupsykologi

Koulupsykologi on oman alansa laillistettu ammattihenkilö, joka toimii koululla yhteistyössä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. Koulupsykologi pyrkii tukemaan lasten ja nuorten koulunkäyntiä, oppimista ja hyvinvointia sekä antamaan asiantuntija-apua koulun muulle henkilökunnalle sekä vanhemmille.

Koulupsykologi auttaa oppilaita ja heidän perheitään pääasiassa kouluun liittyvissä ongelmatilanteissa sekä ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Oppimisvaikeudet, keskittymishankaluudet tai vaikeus toimia ryhmässä sekä äkilliset kriisit oppilaan elämässä kuuluvat koulupsykologin työhön.

Koulupsykologi tekee psykologisia tutkimuksia ja arviointeja oppimisvaikeuksien ja tunne-elämän ongelmien selvittelyssä, ja suunnittelee tukitoimia yhdessä opettajien ja vanhempien kanssa. Lisäksi koulupsykologi osallistuu koulun oppilashuoltoryhmään yhdessä muiden koulun ammattihenkilöiden kanssa, seuraa tarpeen mukaan oppitunteja sekä tapaa oppilaita yksilökäynneillä.

Koulupsykologiin voivat ottaa yhteyttä opettajat, vanhemmat tai oppilas itse.

Koulupsykologi on vaitiolovelvollinen, joten keskustelut ovat luottamuksellisia.

Koulupsykologi Maarit Perälä

Sähköposti: maarit.perala@jikky.fi

Puhelinaika ma-to klo 12-13

Opiskelijoiden tukipalvelut Paulaharjun koulussa

Hyvä mielenterveys on tärkeää etenkin lapsille. Tämä johtuu siitä, että se voi vaikuttaa heidän asenteisiinsa ja tapoihinsa ikääntyessään ja seurustellessaan muiden ihmisten kanssa.

Etsitkö koulu lapsillesi suuri mielenterveyden ohjelmaminulle on vaikeaa. Oikeiden opiskelijapalveluiden etsiminen ei ole vaikeaa, koska me Paulaharjun koulussa voimme auttaa sinua.

Emme vain arvosta akateemista menestystä ja hyvää fyysistä terveyttä, mutta annamme merkityksen myös henkiselle hyvinvoinnille. Meillä koulussa on paras koulupsykologiapalvelu aina, kun he tarvitsevat jonkun puhumaan.

Artikkelissa puhumme lasten psykologipalveluista, joita meillä on täällä koulussa.

Mitä koulupsykologimme tekevät?

Koulupsykologimme voivat auttaa jokaista oppilaitamme jokaisesta luokastamme koulussa. He voivat puhua heidän kanssaan ja / tai toimia neuvonantajina auttaakseen mielenterveyttä. Riippumatta siitä, onko lapsellasi huolenaihe riippumatta siitä, onko kyseessä henkilökohtainen vai akateeminen tutkija, he voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman, mutta tuntemaan ongelman ja etsimään ratkaisua.

He voivat myös antaa lapsillesi tarvittavan moraalisen tuen joka kerta kun he ovat koulun tiloissa. Vanhemmat voivat myös keskustella koulupsykologin kanssa lapsistamme siitä, miten heidän elämäntapaansa voidaan parantaa.

Koulupsykologi voi myös auttaa opiskelijoita, jotka kohtaavat erilaisia ​​ongelmia, kuten kiusaaminen, vammaisuus, sosiaalinen ahdistus, heikko itsetunto ja paljon muuta. He voivat myös valmistella ohjelmia lasten mielenterveyden kehittämiseksi.

Tässä on joitain erityisiä asioita, joita koulupsykologimme voi tehdä auttaakseen lapsiasi.

• Ole positiivisen käyttäytymisen puolustaja koulussa.
  • Voi auttaa oppilaita ymmärtämään ja suunnittelemaan elämänsä tavoitteet.
  • Neuvo vanhempia kuinka parantaa lastensa käyttäytymistä.
  • Keskustele vanhempien kanssa heidän lastensa suorituskyvystä ja käyttäytymisestä koulussa.
  • Auta arvioimaan, onko koulussa varustettu oikeita työkaluja ja välineitä lasten mielenterveyden parantamiseksi.
  • Osallistu ja / tai ohjaa erilaisiin keskusteluihin vanhempien ja opettajien kokouksista.
  • Tutki ja opi lisää lasten käyttäytymisestä.
  • He voivat myös auttaa vanhempia kuuntelemalla heidän ongelmiaan ja antamalla heille neuvoja niiden korjaamiseksi.
  • He voivat kuunnella minkä tahansa tyyppisiä lapsilla esiintyviä ongelmia, olivatpa ne sitten emotionaalisia, henkisiä ja paljon muuta.
  • Työskentele lasten ja vanhempien kanssa heidän mentaliteettinsa parantamiseksi.

Sinun ei tarvitse huolehtia lastesi turvallisuudesta, koska täällä Paulaharjun koulussa varmistamme heidän turvallisuutensa joka kerta. Jos haluat oppia lisää palveluistamme ja opetussuunnitelmastamme, lähetä meille sähköpostia tai ota meihin yhteyttä. Haluamme nähdä sinut täällä.